mandag den 16. november 2015

H J E M M E L A V E T - S M Ø R / Homemade butter



Julen og julefrokosterne står for døren og, hvad er bedre end hjemmelavet smør på friskbagt rugbrød. Det er super nemt, smager fantastisk og en god børneaktivitet!

Det skal du bruge: 
1/4 l økologisk fløde
Salt

Sådan gør du: 
Hæld fløden i en røremaskine og PISK. Smørret er færdigt når fløden har skilt vallen fra, det tager lidt tid. klem forsigtigt smørret i dine hænder for, at skille det sidste valle fra. Tilsæt salt efter smag og rør det ind i smørret. Opbevar smørret i køleskabet et par uger.




søndag den 15. november 2015

V A N I L J E K R A N S E / Danish butter cookies




Vaniljekranse er uden tvivl min favorit julesmåkage og jeg bager dem flere gange i juletiden. Denne opskrift med mandelmel gør vaniljekransen ekstra sprød.


Du skal bruge (ca. 35 stk.):


200 g blødt smør

Korn af en stang vanilje
180 g sukker
1 æg, mellemstort
250 g hvedemel
75 g mandelmel


Sådan gør du:


Forvarm ovnen til 200 grader. 

Bland vaniljekorn sammen med sukkeret og rør det med det bløde smør i en skål. Rør ægget i. Bland hvedemel og mandelmel, og rør det i dejen.

Albert, min trofaste køkkenhjælper

Kom dejen i en sprøjtepose (jeg brugte en kraftig plastsprøjtepose) og vælg en stjernetyl i mellemstørrelse. Sprøjt dejen ud i kranse på bagepapir i ønsket størrelse. Lav lidt mellemrum mellem kagerne. Bag vaniljekransene 10-12 minutter, eller til de er let gyldne. Lad vaniljekransene køle af inden du putter dem i en tætsluttende beholder.