mandag den 21. december 2015

H A V R E G R Y N S K U G L E R




Disse havregrynskugler er super lækre! Jeg er vild med det lille strejf af kaffe og, så er der kun en lille smule smør i, hvilket gør dem mindre syndige :-) Havregrynskugler er en oplagt børneaktivitet. 

Det skal du bruge: 

85 g grove havregryn
40 g kokosmel
30 g sukker
2 spsk færdigbrygget stærk kaffe
1 spsk blødt smør
15 dadler uden sten
Evt. latexhandsker når havregrynskuglerne skal trilles.

Kokos til at trille kuglerne i.


Sådan gør du: 

Jeg blender dadler og smør i en minihakker, så er det nemmere at arbejde med. Herefter blander jeg alle ingredienserne sammen. Ta' en teskefuld af massen mellem hænderne og tril små kugler, vend dem i kokosmel og stil dem på et fad. Fortsæt til der ikke er mere tilbage. 
Jeg stiller dem i køleskabet en halvtimes tid inden vi begynder, at spise dem.

søndag den 6. december 2015

B RO W N I E


 

Vi har nok alle en favorit opskrift på brownies. Her er min. Den er sød, syrlig og fudgy på én gang og jeg er vild med den!

Det skal du bruge:

100 g smør
2 æg
2,5 dl sukker
1,5 dl hvedemel
4 spsk kakao
1 stang vanilje
lidt salt
50 g hakket hvid chokolade
2 spsk frysetørret solbær (jeg brugte pulver)
Evt. 100 g hasselnødder eller andre nødder

Sådan gør du:

Smelt smørret og køl det af. Hak nødderne imens, hvis du skal have nødder i. Flæk vaniljestangen og bland kornene med lidt af sukkeret til vaniljen er oplyst i sukkeret. Pisk æg og sukker sammen i en skål tilsæt vaniljen. Rør mel, kakao, chokolade, solbær og salt i sukker-æggemassen, hæld det smeltede smør i og rør godt rundt.

Put bagepapir i en form og hæld brownie-massen i. Bag brownien ved 175 grader i 20-30 minutter. Den må ikke få for meget. Brownien er færdig når en strikkepind stikkes i kagen og der stadig klæber en lille smule dej til.