torsdag den 18. februar 2016

G A M M E L D A G S Æ B L E K A G E / Danish apple cake


Denne lækre æblekage smager af sommer, sol og gode minder og, så er den rigtig nem, at lave. Jeg bruger 2 vaniljestænger, da jeg godt kan lide den intense vaniljesmag sammen med de syrlige æbler. Man kan sagtens nøjes med en vaniljestang.

Du skal bruge (4 pers.):

1,5 kg skrællede æbler i mindre tern
2 stænger vanilje
2 spsk sukker
1 pose makroner
1 dl vand
1/4 dl fløde (38%)
Lidt revet chokolade

Sådan gør du:

Put æblerne i en gryde. Flæk- og skrab kornene ud af vaniljestængerne. Bland vaniljekornene med lidt af sukkeret og put vaniljesukkeret og de tomme vaniljestænger op i gryden med æblerne sammen med resten af sukkeret. Tilsæt vandet og lad det koge til en grov æblemos. Tilsæt evt. lidt mere vand, hvis det er nødvendigt. Tag de tomme vaniljestænger op af æblemosen og lad mosen køle af.

Anret æblekagen i glas med æblemos, makroner, æblemos og makroner. Pynt til sidst med flødeskum og lidt revet chokolade.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar