mandag den 27. juni 2016

R A B A R B E R K O M P O T / Rhubarb compote


Det er sæson for rabarber og, hvad er mere lækkert end en rabarberkompot! Brug den på din skyr, i flødeskum, på chokoladekage, som marmelade, i muffins, til kylling.... kun fantasien sætter grænser.

Du skal bruge:
(Jeg bruger økologiske råvarer)
1 kg rensede rabarber
200 g sukker
2 stænger vanilje
1/2 citron, saften
1 stort Weck glas, steriliseret.

Sådan gør du:
Skær de rensede rabarber i mindre stykker og put dem i en gryde. Flæk vaniljestængerne og skrab kornene ud, put de tomme stænger i gryden. Vaniljekorn og lidt af sukkeret blandes sammen, til alt sukkeret er opløst i vaniljen, kom det i gryden sammen med resten af sukkeret.
Lad hele herligheden simre under svag varme, så rabarberne afgiver væske til kompotten (tilsæt evt. et par spsk. vand). Når rabarberne er kogt ud til en halv-grov mos tilsættes citronssaften, og den smages til (tilsæt evt lidt ekstra sukker).
Tag de tomme vaniljestænger op og hæld rabarberkompotten på glas.
Opbevar rabarberkompotten i køleskabet en uges tid.









Ingen kommentarer:

Send en kommentar