tirsdag den 5. juli 2016

M A N D E L K A G E - M E D - V A N I L J E S K U M / Almond cake




Denne mandelkage er let og smager dejligt af mandler og sommer. Sammen med vaniljeskum og friske sommerbær udgør mandelkagen en udsøgt dessert på en varm sommeraften.

Det skal du bruge:
(Jeg bruger altid økologiske- eller danske råvarer)

125 g sukker
125 g blødt smør
125 g revet marcipan
2 æg
40 g mel
50 g hele mandler
Evt. lidt revet mørk chokolade til pynt

Vaniljeskum:
1/4 l piskefløde
1 spsk sukker
1 stang vanilje, kornene



Sådan gør du:
Rist mandlerne af på en pande til de har fået farve. Mandlerne skal herefter blendes til en fin mel. Pisk sukker og smør hvidt og skummende, tilsæt revet marcipan i mazarindejen og pisk det hele sammen. Æg tilsættes ét ad gangen, mens der piskes. Tilsæt mel og mandelmel og rør mazarindejen godt sammen.

Bag kagen i en smurt tærteform ca. 20 min. ved 175 grader. Lad kagen køle af.

Vaniljeskum:
Pisk fløden med sukker og vaniljekorn. Det skal være let pisket, men lidt fast. Stil vaniljeskummen på køl til mazarinkagen er færdig og kølet af. 


Pynt kagen med vaniljeskum, chokolade og friske sommerbær.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar