onsdag den 24. august 2016

W O N T O N S / Dumplings




Åh disse små godbidder, fyldt med krydret svinekød, skal prøves. Spis dem med soya og sur/sød chilisovs og du er i himlen!

Du skal bruge:
1 pakke små wonton plader (købes i dit lokale asiatiske supermarked)
2 store forårsløg, fint hakket
1 stort fed hvidløg, presset
1 stykker fint revet ingefær (på størrelse med en tommelfinger)
1 lille bundt koriander, fint hakket
400 g hakket svinekød
salt/peber
Soya (købes i dit lokale asiatiske supermarked)
Sur/sød chilisovs (købes i dit lokale asiatiske supermarked)

1 bambus dampkoger (kan købes billigt i dit lokale asiatiske supermarked)
Bagepapir

Sådan gør du:
Bland alle ingredienserne til fyldet sammen og lad det stå 20-30 min på køl.
Tag en gryde der passer nogenlunde med diameteren på din dampkoger, og fyld den halvt op med vand. Sæt gryden over at koge.
Tag en wonton plade og læg en teskefuld fyld på. Dup forsigtigt kanterne med vand og fold din wonton sammen til en pakke. Det er ligemeget, hvordan den ser ud, bare den er tæt. Fortsæt til der ikke er mere fyld tilbage.
Klip bagepapiret, så det passer med dampkogerens diameter. Placer så mange wontons i dampkogeren som muligt, og damp dem over det kogene vand i ca. 7 min.
Spis dem varme med chilisovs og soya.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar