torsdag den 18. februar 2016

G A M M E L D A G S Æ B L E K A G E / Danish apple cake


Denne lækre æblekage smager af sommer, sol og gode minder og, så er den rigtig nem, at lave. Jeg bruger 2 vaniljestænger, da jeg godt kan lide den intense vaniljesmag sammen med de syrlige æbler. Man kan sagtens nøjes med en vaniljestang.

Du skal bruge (4 pers.):

1,5 kg skrællede æbler i mindre tern
2 stænger vanilje
2 spsk sukker
1 pose makroner
1 dl vand
1/4 dl fløde (38%)
Lidt revet chokolade

Sådan gør du:

Put æblerne i en gryde. Flæk- og skrab kornene ud af vaniljestængerne. Bland vaniljekornene med lidt af sukkeret og put vaniljesukkeret og de tomme vaniljestænger op i gryden med æblerne sammen med resten af sukkeret. Tilsæt vandet og lad det koge til en grov æblemos. Tilsæt evt. lidt mere vand, hvis det er nødvendigt. Tag de tomme vaniljestænger op af æblemosen og lad mosen køle af.

Anret æblekagen i glas med æblemos, makroner, æblemos og makroner. Pynt til sidst med flødeskum og lidt revet chokolade.


M Ø R K chokolade B R O W N I E med saltet karamel / Dark chocolate brownie with salted caramel:



Mørk chokolade er klart min favorit og jeg kan spise den til- og på- og i alt. Denne chokolade brownie er super lækker og mørk i smagen. Brownien smager ekstra godt med saltet karamelsovs.


Du skal bruge:

125 g mørk chokolade
125 g smør
2 æg
2,5 dl sukker
1 stang vanilje, kornene
3 spsk kakaopulver
1,5 dl hvedemel
200 g hakkede mandler


Saltet karamelsovs

200 g sukker
50 g smør
1,25 dl fløde (38%)
Havsalt efter smag


Sådan gør du:

Brownie: Smelt chokolade og smør sammen mens du flækker vaniljestangen og blander kornene med noget af sukkeret. Køl chokolademassen lidt af og pisk æg og vaniljesukker lyst og luftigt. Rør forsigtigt kakao og mel i æggemassen, så du beholder noget af luftigheden. Bland derefter chokolademassen og mandler i.

Bag brownien i en 24x24 cm form ved 175 grader ca. 25 min. Beklæd- eller smør evt. formen inden du hælder dejen i.

Saltet karamel sovs: Lad stille og roligt sukkeret smelte i en gryde. Du skal ikke røre i det, så undgår du klumper. Når sukkeret er smeltet fjerner du gryden og tilsætter smørret under omrøring. Når smørret er smeltet sættes gryden tilbage på varmen og fløden tilsættes, mens du stadig rører i karamelmassen. Når karamellen er blevet ensartet og tyk fjernes den fra varmen og der tilsættes salt efter smag.
Er karamellen for tyk tilsættes der lidt ekstra fløde, er den for tynd kan den koges lidt mere.





G R Ø N K Å L S S M O O T H I E /Kalesmoothie



Denne grønkålssmoothie er den bedste! Den er lækker som mellemmåltid/snack eller, hvis du er syg gør den underværker. Smoothien er smækfyldt med vitaminer og har en dejlig frisk smag.

Du skal bruge:

1 moden banan
Ingefær, et stort skrællet stykke
1 æble
2 appelsiner, saften
3-4 stængler grønkål, grundigt vasket og renset.
1 spsk honning
2-3 dl appelsinjuice

Sådan gør du:

Start med, at vaske grønkålen grundigt! Du vil helst ikke have jord i din smoothie. Pil grønkålen fra stænglerne og put alle ingredienserne i en blender. Hold lidt appelsinjuice tilbage, så smoothien ikke bliver for tynd. Blend det hele til en ensartet masse. Hæld evt. resten af appelsinjuicen i, hvis du synes smoothien er for tyk. En smoothie skal være lige midt i mellem tyk og tynd. Drik grønkålssmoothien iskold.




torsdag den 11. februar 2016

M A D E L E I N E S med birkes og citron / Madeleines with poppy seeds and lemon


Disse lækre franske madeleinekager burde man altid have en pose af i fryseren. Madeleinekagen er super lækker og citronen og de knasende birkes løfter en ellers lidt neutral kage. 


Du skal bruge (ca. 15 stk):

2 æg 
80 g sukker
Revet skal fra en 1/2 citron (når du bruger skal fra citron SKAL den være økologisk!)
1 1/2 spsk citronsaft
100 g mel
80 g smeltet smør
1/2 stang vanilje
1/2 tsk bagepulver
1 spsk blå birkes
Madeleine form


Sådan gør du:

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud, bland det godt med sukkeret. Pisk æg og vaniljesukker lyst og luftigt mens du smelter smørret. Bland citronsaft og -skal i . Vend forsigtigt de sidste ingredienser i dejen, så du beholder så meget luft i dejen som muligt. Madeleinekagerne bages 10-12 minutter ved 200 grader.



tirsdag den 2. februar 2016

B A S I L I K U M H U M M U S /Basil hummus



Denne basilikum hummus får tankerne hen på varme sommerdage med grillerier og lækre salater og, så smager den bare fantastisk til alt!


Du skal bruge:

1 dåse øko kikærter 
1 stor bundt øko basilikum
1 lille fed hvidløg
2 tsk øko- skyr eller creme fraiche
2 spsk øko olivenolie
Citronsaft øko
Salt/Peber


Sådan gør du:

Rens og vask basilikum rigtig godt. Hæld væsken fra kikærterne og skyl dem under koldt vand. Put basilikum, skyr, kikærter, hvidløg og olie i en minihakker/blender og rør det til en ensartet mos. Smag hummussen til med salt/peber og citronsaft. Stil hummussen på køl til den skal spises. Den holder sig fint et par dage i køleskabet.