mandag den 27. juni 2016

R A B A R B E R K O M P O T / Rhubarb compote


Det er sæson for rabarber og, hvad er mere lækkert end en rabarberkompot! Brug den på din skyr, i flødeskum, på chokoladekage, som marmelade, i muffins, til kylling.... kun fantasien sætter grænser.

Du skal bruge:
(Jeg bruger økologiske råvarer)
1 kg rensede rabarber
200 g sukker
2 stænger vanilje
1/2 citron, saften
1 stort Weck glas, steriliseret.

Sådan gør du:
Skær de rensede rabarber i mindre stykker og put dem i en gryde. Flæk vaniljestængerne og skrab kornene ud, put de tomme stænger i gryden. Vaniljekorn og lidt af sukkeret blandes sammen, til alt sukkeret er opløst i vaniljen, kom det i gryden sammen med resten af sukkeret.
Lad hele herligheden simre under svag varme, så rabarberne afgiver væske til kompotten (tilsæt evt. et par spsk. vand). Når rabarberne er kogt ud til en halv-grov mos tilsættes citronssaften, og den smages til (tilsæt evt lidt ekstra sukker).
Tag de tomme vaniljestænger op og hæld rabarberkompotten på glas.
Opbevar rabarberkompotten i køleskabet en uges tid.









K R Y D D E R S M Ø R / Flavoured butter



Kryddersmør smager fantastisk, og tager under 3 min. at lave. Jeg bruger kryddersmør til stort set alt f. eks. i kogt pasta, som sauce, på friske lune sommergrøntsager, til bøffen, på brødet osv osv. Samtidigt er det en god måde, at få brugt dine sommer-krydderurter på. Denne kryddersmør er med blomsterkarse, som giver lidt farve til smørret. 
(Husk, jeg bruger økologiske råvarer)

Du skal bruge
1 pakke god smør
1 håndfuld frisk timian (vasket meget grundigt)
1 håndfuld bredbladet persille (vasket meget grundigt)
1 håndfuld blomsterkarse 
2 små fed hvidløg
Salt/peber


Sådan gør du: 
Rens og tør krydderurterne rigtig godt. Put derefter alle ingredienserne i en blender og blend, til det hele er godt blandet og hakket fint.

Lav en rulle påhusholdningsfil, rul det sammen og opbevar kryddersmørret i fryseren

Ha' altid en rulle kryddersmør i fryseren!